Amiről szól

Mindenről, ami az Alacskán élőket érinti, érdekli, foglalkoztatja, bosszantja stb. stb.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csak az eső ne essen

2009.01.30. 15:12 ali ltp

Az esőnek nem mindeni örül az Alacskán. Mindenki emlékszik a pár évvel ezelőtti orkán szerű esőzésre, amely jó néhány pincét árasztott el a telepen. Elég azonban egy kisebb eső és vízben áll a központi szabad terület, az árkok csurig telnek csapadékkal. A víz elvezetésének problémája már hosszú évek óta napirenden van. A helyzet megoldásáért elszántan küzdött jó néhány lakó, felvállalva a telepen élők érdekképviseletét. Az elmúlt években többször interpellált Csabafi Róbert képviselő is a megoldatlan csapadékvíz elvezetése miatt. E probléma miatt ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülést is kezdeményeztek, két alkalommal lakossági fórumot szerveztek. 

2007 ősszel kisebb előrelépés történt, hiszen Pestszentimrén mind a kertvárosi részen, mind az Alacskán több árkot kijavítottak, helyrehoztak. Most óriásit javulhat a helyzet az Alacskai lakótelepen, ha nyer a XVIII. kerület a “csapadékvíz kezelésének” érdekében kiírt pályázaton!
Nem lenne hetekig pangó víz az árkokban, és a középső zöld terület sem lenne járhatatlan hóolvadás után. Megszűnnének a nyílt árkok, helyettük zöld felületek lennének út menti víznyelős megoldással, és a Péteri árokban gyűlne össze és szikkadna el a víz. A Péteri árokban létesülne 2 zárt 100 m3-es tározó medence is, amely a víz visszaforgatását is lehetővé tenné és onnan nyílna lehetőség öntözni a fákat és a gyepet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat eső

A bejegyzés trackback címe:

https://alacska.blog.hu/api/trackback/id/tr93912519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása