Amiről szól

Mindenről, ami az Alacskán élőket érinti, érdekli, foglalkoztatja, bosszantja stb. stb.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hová lett a rendőrőrs?

2010.07.18. 17:47 ali ltp

Talán többen emlékeznek a tiszavirág életű rendőrőrsre a Nemes utcán. A 2005-ben, a nagy felhajtással, díszünnepséggel átadott rendőrőrs csendben megszűnt létezni... De mi is volt a helyiség rövidke életének története? És mi volt az értelme?

Alacskán lesz rendőrőrs

2005. szeptember

"Az elmúlt években a XVIII. kerületben folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma, ám az Alacska lakótelepen nőtt, ezért a rendőrség az önkormányzat jelentős támogatásával lakótelepi rendőrséget hozott létre.

A lakótelepi rendőrségnek az egyik legfontosabb eszköze a bizalom, az a bizalom, mely kialakul a rendőrök és az ott élő emberek között - idézte egyik kollegájának gondolatát Lamperth Mónika belügyminiszter az Alacska lakótelep rendőrségének hivatalos átadásán, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy a rendőrség  "Szolgálunk és védünk" szlogenjének tartalmát a mindennapi gyakorlatban is érzik az állampolgárok.
Két hónapja dolgoznak
A pestszentimrei lakótelepen már július elsejétől működik lakótelepi rendőrség. A szolgálatban lévő járőrök munkáját az önkormányzat saját költségén egy panelház földszinti lakásával segíti, ezenkívül a kerület mintegy 3,5 millió forint értékben három szolgálati kerékpárt és egy rendőrautót vásárolt számukra. A XVIII. kerületi önkormányzat egyébként évente közel 200 millió forintot költ közbiztonsági feladatokra.
A XVIII. kerületben 2002-ben 5061, 2003-ban 4536, 2004-ben 4299 bűncselekmény vált ismertté. Míg kerületi szinten folyamatosan csökken a bűnesetek száma, addig a mintegy ötezer ember lakhelyéül szolgáló Alacska lakótelepen növekedett. Tavaly 271 bűncselekmény történt, ebből 252 betörés, 3 rablás és 16 autólopás."
 
forrás: Hirkozpont.hu 2005.09.06
 
2006.ősz
"Az alacskai lakótelepen mindenki örül a rendőrőrs létrejöttének. Az viszont már sokakat felháborított, hogy az önkormányzat jóval a piaci ár felett vásárolta meg a helyiséget a rendőrség számára. A szóban forgó panel lakásért 18,6 millió forintot fizetett a kerület! Egy hasonló paraméterekkel rendelkező alacskai panellakás piaci értéke több ingatlanos véleménye szerint is csak 12-13 millió forint.)
Miért történhetett ez meg? A sajtó beszámolt korábban arról, hogy a lakás tulajdonosának gyermeke, Baraksó Gábor, aki az Alacskai Környezetért Egyesület elnöke, a városrészi önkormányzat tagja, s az őszi választásokon jelöltként indul az MSZP színeiben.
„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” mondta egyszer egy mszp-s politikus. Nem biztos, hogy tisztességes dolog, még ha az adás-vétel törvényes is volt, hogy a közügyekkel foglalkozó fiatalember alaposan kihasználja helyzeti előnyét és arcátlan módon nyerészkedjen. Ebben az esetben még a látszatra sem adtak."
 
forrás: Hírlevél, Pestszentimre, 2006.szeptember
 
2008. június
 
A közbiztonság aktuá­lis gondjairól tartottak lakossági fórumot Pestszentimrén....
A lakossági fórumot a négy pestszentimrei önkormányzati képviselő – Csabafi Róbert, Maitz László, Bauer Ferenc és Lévai István Zoltán – kezdeményezte. Azért is időszerű volt, mert a decemberben kinevezett új kerületi rendőrkapitánnyal, Kőhalmi Zsolt alezredessel először találkozhattak az im­reiek közvetlenül.

A kapitány elmondta, mi­ként Budapest más városrészeiben, a XVIII. kerületben is jelentős a rendőrség létszám­hiánya. Az Alacskai lakótelepen ugyan néhány éve átadtak egy rendőrőrsöt, ám éppen a kevés rendőr miatt ezt nem tudják működtetni.
 
forrás: Helyi Téma 2008.június 8.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: alacskai rendőrőrs

A bejegyzés trackback címe:

https://alacska.blog.hu/api/trackback/id/tr692254678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása